VISSEN

De “Kop van Goeree”
is een prima uitvalsbasis, om uw sportvisserijhobby te beoefenen. Waar u ook bent er is altijd wel prachtig viswater in de buurt voor zowel de fervente zeevisser als de hartstochtelijke binnenvisser. Hier is alles wat er aan vis te vangen is. Alles inderdaad, want niet alleen zoutwatervis wil hier bijten; ’s zomers paling, schol, bot, tong, makreel, geep en zeebaars, maar ook ’s winters zijn er volop mogelijkheden voor het vangen van gul, schar en bot. Op korte afstand de Noordzee (strandvisserij), Haringvliet en Grevelingen (dijk- en bootvisserij), en op enkele kilometers afstand is de Oosterschelde een goed vertrekpunt. Het is altijd mogelijk een beschut plaatsje te vinden. Ook voor de bootvisserij biedt de Zeeuwse delta volop mogelijkheden. Verder zijn hier ook stukjes binnenwater waar karper, snoekbaars, voorn en forel welig tieren. Is er een idealer oord om uw edele vissport te beoefenen?

Zuiderdiep
Vlak voor onze deur ligt het Zuiderdiep. Hier wordt o.m. op karpers gevist. Kijk voor meer informatie op de site van de hengelsportvereniging op Goeree, t.w. www.sportvisserijgo.nl Voor een paar euro kunt u bij de VVV in Ouddorp een dagvergunning of een vispas verkrijgen.

Haringvliet
Om een natuurlijkere delta te creëren, worden in 2010 de Haringvlietsluizen op een kier gezet. Dat betekent dat de sluizen niet alleen bij eb, maar ook bij vloed beperkt open staan. Op die manier kan zeewater het Haringvliet instromen, waardoor hier een natuurlijk overgangsgebied van zeewater en rivierwater ontstaat. De maatregel zorgt er ook voor dat trekvissen de sluizen kunnen passeren. Nu vormen de sluizen nog een harde grens tussen de zee en het Haringvliet en de sluizen belemmeren (trek)vissen zoals zalm en forel de doorgang. Door de maatregel worden paaigebieden voor vissen die stroomopwaarts zwemmen weer beter bereikbaar.

Makreelvissen met de Sirius
Voor een dagje vissen op de Noordzee kunt u terecht op de Sirius die dagelijks vertrekt voor een vis- of dagtocht vanuit Stellendam (ZH). Makreelvissen start eind mei, wanneer de eerste scholen makreel in de Noordzee opduiken. Het makreel seizoen duurt tot oktober. De hele zomer kunt u meevaren op de Sirius om op makreel te vissen. De rest van het jaar staat in het teken van wrakvissen, ankervissen, rondvaarten en dagtochten. Houdt u van vissen, varen, lekker eten en drinken, comfort en gezelligheid, boek dan een dagje makreelvissen a/b van de Sirius. Kijk voor meer informatie op www.hengelboot.nl.

Grevelingen
Sportvissen op de Grevelingen Veel sportvissers willen wel eens wat meer dan alleen vissen op zoet water. Zonder meteen op zee te zitten is het mogelijk op zout water te vissen, namelijk op de Grevelingen. Dit was een zeearm, tot aan de uitvoering van de Deltawerken. Het Grevelingenmeer, zoals het tegenwoordig wordt genoemd, is recreatiegebied bij uitstek. Omdat alleen water wordt ingelaten vanuit zee, op het meer, blijft dit een zoutwatermeer. Met het water van zee komt ook de zeevis mee naar binnen, evenals langs de vistrap in Brouwersdam. Al sinds mensenheugenis komt de zeevis hier binnen om zich voort te planten. Hierdoor is er een grote verscheidenheid aan vis op de Grevelingen aanwezig. Hieronder bevinden zich de platvissen zoals schol, tong, schar en tarbot. Maar ook wordt er paling, haring, wijting steenbolk, geep, gul en soms ook makreel gevangen. En dat allemaal met de hengel! Kijk voor meer informatie en prijzen op www.seafishsport.com