FIETSEN

Fietserparadijs
Onze Bed & Breakfast ligt aan diverse fietsroutes. Als eerste te noemen de Landelijke Fietsroute 1a/b, de Noordzeeroute, deze loopt van Den Helder helemaal tot aan de Franse plaats Boulogne sur Mer. Als tweede de Goereeroute, waarover hieronder meer. Tot slot liggen we op het Fietsroutenetwerk, dat werkt met knooppunten. Voor de rappe rijders is vermeldenswaard dat in de buurt een speciale route voor Rappe Trappers is uitgezet.

Fietsservicepunt
Onze B&B is een fietsservicepunt.We zijn als zodanig te herkennen door een gevelbord en een vermelding op de ANWB-site. Bij een Fietsservicepunt kunt u met behulp van de ANWB Fietsservicebox eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoeren. U kunt ook uw elektrische fiets opladen. Uiteraard is er ook gelegenheid voor een versnapering en een toilet aanwezig.

De Goereeroute
De Goereeroute laat u kennismaken met het Goeree van toen en nu, waar de invloed van de zee altijd en overal merkbaar is. Van het oude vuurbaken van Goedereede en het duinenspel van de Kwade Hoek tot in het Haringvliet Expo. De route start bij molen “De Zwaan” in Ouddorp. In de molen is een oude klompenmakerwerkplaats ondergebracht. Vervolgens fietst u via de Springertduinen naar het westen richting de “Kwade Hoek”. Met een beetje geluk kunt u vanaf de wandelroute lepelaars zien rondscharrelen in zilte watergeulen. Onderweg komt u langs de vuurtoren aan het Noordzeestrand. Via de sluizen van het Haringvliet komt u bij de Expo Haringvliet uit. Deze expo geeft een boeiend beeld van de strijd tegen de zee en de aanleg van de Deltawerken. Na het vissersplaatje Stellendam fietst u over dijkjes en door open poldergebied op Goedereede aan. Een sfeervol stadje met o.a. een enorme gotische toren die tot 1912 dienst deed als vuurbaak. De (ANWB-)route is 42 kilometer lang.
Bron: www.ANWB.nl

Fietsroutes via sms op uw mobiel
Ontdek Goeree-Overflakkee met uw mobiele telefoon. Fietsroutes per sms zijn gemakkelijk te gebruiken en op elk gewenst moment aan te vragen. Onze Bed & Breakfast ligt vlakbij knooppunt 62, aan het einde van de Breenstraat, waarvandaan u naar knooppunt 61 en 63 door kunt. Hoe?
U sms’t een fietsroute naar keuze naar telefoonnummer 4422*. Vervolgens ontvangt u een sms terug met daarin de nummers van de knooppuntborden langs de route die u wilt volgen. U kiest zelf de afstand van de route (20, 35 of 45 km). Het VVV kantoor waar u start is tevens uw eind punt. Het dichtstbijzijnde VVV-kantoor bevindt zich in Ouddorp. Hier kunt u evt., ook uw auto gratis parkeren. *U betaalt eenmalig €0,55 per bericht en de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon. De volgende codes kunt u sms’en naar 4422: Goeree-Overflakkee
VVV Ouddorp aan Zee VVV OUD 20, 35 of 45
VVV Middelharnis VVV MID 20, 35 of 45
Voorbeeld:
De code voor een fietsroute van 35 km startend en eindigend in Ouddorp is VVV OUD 35. Meer tips voor routes in Zeeland? Kijk op www.routesinzeeland.nl.

Rappe Trappers
Een speciaal uitgezette route op Goeree ten behoeve van wielrenners, solo of in groepsverband. U kunt deze vinden op bovenvermeld knooppunt 62.